Masina de procesare fibre si reciclare deseuri

Incepand din aceasta luna vom prezenta o serie de articole despre linia noastra de masini concepute pentru procesarea fibrelor si reciclarea deseurilor. Si este important sa incepem prin a mentiona faptul ca fiecare model de masina de procesare fibre si reciclare deseuri a fost conceputa si proiectata pentru a fi modulara.

Ce inseamna asta:

  1. Fiecare masina poate fi configurata cu alte masini pe care clientul le poate avea deja.
  2. Nu exista o configuratie de linie statica, iar compozitia liniei poate fi personalizata astfel incat sa raspunda nevoilor clientului.
  3. Linia poate fi largita oricand, adaugand mai multe masini pentru a obtine mai multe caracteristici.

Cu riscul de a sublinia aspecte evidente, fibrele textile reprezinta materia prima in industria textila. Datorita dezvoltarii industriei chimice, s-a evoluat catre noi materii textile, cum ar fi fibrele chimice – denumite si fibre sintetice. Insa indiferent de tipul materialului textil, devin din ce in ce mai importante si procesarea dar si reciclarea. Procesarea – pentru ca in general vorbim despre crestere a eficientei si productivitatii, reciclarea – din motive evidente ce tin de ecologie, de legislatie din ce in ce mai atenta la asemenea aspecte dar nu in ultimul rand de potentiale reduceri de costuri de productie prin valorificarea deseurilor. Si, in contextul acestui articol, ne intereseaza indeosebi activitatile de productie de tipul atelierelor de tapiterie, croitorie, fabrici de imbracaminte dar nu numai.

Prima masina de procesare fibre despre care vom vorbi astazi este COMBYMOVE

masina de procesare fibre

CombyMove face parte din linia de tratare a fibrelor si de umplere a pernelor si este o masina pentru transferul automat al fibrei brute de la balot la masinile de procesare (masini de cadrare/scarmanare/daracire, etc). Este suficient sa incarcati un balot intreg de fibre in interiorul masinii si CombyMove va transfera fibra in mod automat si constant catre masinile ce urmeaza pe linia de productie.

Viteza este reglabila iar dispozitivele de protectie permit lucrul in siguranta absoluta. De mentionat faptul ca sunt disponibile o serie de accesorii, ca o legatura cu urmatoarele masini, pentru accelerarea si imbunatatirea procesului de alimentare si pentru manipularea balotilor cu volum mare. Linia de umplere cu deschizatorul de baloti Combymove poate fi configurata sa se opreasca automat atunci cand materialul prelucrat a umplut silozul de depozitare. In aceasta configurare este nevoie de un singur muncitor pentru a opera intreaga linie. In plus, aceasta masina poate fi echipata cu un chit PRE-LOADER pentru a incarca un balot intreg de fibre. In acest caz vorbim despre un proces de alimentare semiautomat, vorbim despre eficienta.

Specificatii tehnice pentru masina de procesare fibre COMBYMOVE

  • Inaltime: 180 cm
  • Dimensiuni: 300 x 180 cm
  • Greutate: 800 kg
  • Cod: MTD00002
  • Motor: 2 motoare 1CP/0,75 kw, 400v, trifazat
  • 1 motor 0,75CP/0,55kw, 400v, trifazat
  • Kit de conectare pentru incarcare CombyMove – CombyFlex/CombyBall

Acest kit este recomandat pentru controlul procesului de alimentare automata de la Combymove la una dintre masinile de prelucrat fibre.

Cum arata in actiune? O puteti vedea aici: https://www.youtube.com/watch?v=qBTNX5O0jCw&list=PL-%20SlugtJoyJVNXUQ48cwgyCbFGG3SlUW&index=2

Cauti masina de procesare fibre si reciclare deseuri? Sau pur si simplu vrei sa afli mai multe informatii despre acestea? Nu ezita sa ne contactezi, iti stam la dispozitie cu raspunsuri la intrebarile tale!