Canapele extensibile cu mecanisme de extensie pentru utilizari zilnice

Canapeaua extensibila este o piesa de mobilier extrem de apreciata prin rolul dublu pe care si-l asuma: ziua te odihesti pe ea uitandu-te la televizor, noaptea se transforma in pat pentru prietenii care au venit in vizita.

Ea este utila nu doar in scenariul de mai sus, ci si in cazul in care spatiul este restrans si trebuie sa il utilizezi cat mai eficient – apartamente mici sau garsoniere/studiouri ce devin din ce in ce mai populare in special pentru tineri.

Mai toata lumea, atunci cand este vorba sa aleaga o canapea extensibila, alege in primul rand „cu ochii”. Canapeaua trebuie sa placa, sa se potriveasca cu restul camerei, cu mobila, cu culorile si asa mai departe. Si nu este nimic rau in asta. Dar, pe langa aspectul estetic, punctul forte al canapelelor extensibile este mecanismul care ii permite sa devina pat. Si aici intervenim noi si vom vorbi in continuare despre mecanisme de extensie.

Capanea cu mecanism de extensie model 711

De ce mecanisme de extensie?

Robustetea

Mecanismele noastre sunt mecanisme de extensie pentru utilizari zilnice (asa cum spune si titlul). Ceea ce inseamna ca sunt mecanisme robuste, cu rezistenta mare in timp si care ofera un confort peste medie. Asta chiar daca nu vor putea inlocui un pat de buna calitate.

Confortul

 • Cheia unui somn bun este o saltea buna. De aceea mecanismele 692/710 vin echipate cu o saltea din burete sau cu miez elastic (cu arcuri) cu o inaltime de pana la 18 cm. De ce mentionam asta – pentru ca majoritatea mecanismelor de extensie vin cu saltele de 8-10 cm. Mecanismele noastre au aproape dublu fata de medie, apropiindu-se foarte mult de o saltea normala de pat.
 • Iar pentru varianta in care canapeaua are functie de… canapea, sistemul are in zona de picioare chinga elastica, care aduce un plus de confort pentru sezut.

Saltea pentru mecanism de extensie canapea extensibila 18 cm

Operarea canapelei extensibile

 • Extinderea se face rapid si usor, dintr-o singura rotatie a spatarului
 • Nu este nevoie sa inlaturam pernele – deci economisim spatiu de depozitare si nici nu „imprastiem” lucruri prin camera
 • Optional, extinderea si inchiderea canapelei poate fi motorizata. Si astfel se pot bucura de aceste mecanisme fara nici un efort persoanele in varsta sau cei cu diverse afectiuni carora medicul le-a recomandat sa se fereasca de efort.

Mecanisme de extensie variate pentru canapele

Igiena

Salteaua pe care dormi este inchisa in interiorul canapelei atunci cand ea are functie de canapea. Avem deci un pat „ascuns” intr-o canapea, suprafata de dormit fiind complet diferita de cea de sezut – pentru un plus la capitolul igiena.

Personalizarea canapelei

 • Mecanismul de extindere este extrem de versatil, el putand fi incorporat in canapele cu o multime de forme si modele. Si bineinteles canapelele pot fi acoperite cu orice tip de material – textil, piele, etc.
 • Canapelele rezultate pot fi de 2 sau 3 locuri si exista modele cu coltar sau cu peninsula si depozitare. Putem chiar sa avem canapea care se poate transforma in 2 paturi individuale – cu 2 mecanisme individuale ce se pot cupla si decupla.
 • Spatarul este o componenta speciala, pentru ca de fapt avem o multime de modele de spatare. Inalte sau joase, cu tetiere rabatabile, cu spatiu de depozitare pentru pernele de pat, etc. Exista o multime de variante si combinatii din care sa alegem.

Canapea extensibila cu mecanism de extensie dublu

Sfaturi practice pentru prelungirea duratei de viata pentru o canapea extensibila

 • Patura nu trebuie lasata pe pat atunci cand el se strange si se transforma in canapea. Pentru ca mecanismul este calculat precis si este adaptat grosimii saltelei. Asta pentru a nu creste tensiunile in interiorul mecanismului si a risca defectarea acestuia.
 • Nu te aseza pe zona destinata picioarelor, cand canapeaua este extinsa. Ea este calculata pentru a sustine picioarele, iar atunci cand vrei sa te asezi recomandat este sa te asezi in zona centrala.
 • Nu te urca in picioare in pat. Si ideal – nu sari in pat. Aceste recomandari sunt valabile in general, pentru orice tip de pat sau canapea, insa sunt cu atat mai importante in cazul canapelelor cu mecanisme de extensie. Asta bineinteles daca doresti sa pastrezi in buna functionarea canapeaua pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Noi am avut anul acesta la targul de profil – BIFE – expus un model de canapea cu mecanism de extensie – modelul 692. Practic diferentele dintre modele – 690, 691, 692, 692 Magnum, 710, 711, 710 Magnum – se regasesc in principal la gabarit, latimea zonei de sezut, lungimea totala a mecanismului, etc. Modelul 710 fiind de fapt cel mai mare si varful de gama al seriei.

Esti producator de canapele si vrei sa afli mai multe despre mecanismele noastre de extensie si cum am putea colabora?

Ia legatura cu noi si un specialist Rofraco iti va sta la dispozitie pentru orice detalii.

Vrei sa iti cumperi pentru acasa o canapea extensibila?

Cere-i producatorului de canapele sa iti propuna un model de canapea ce are incorporat un mecanism de extensie din seriile 692/710 si cu siguranta vei fi multumit.

Nota – noi nu suntem producatori de canapele, ci importatori de materiale si echipamente pentru industria de mobilier tapitat. In cazul de fata – importam aceste minunate mecanisme de extensie.

Rofraco Mecanism Extensie BIFE