Industria auto din interiorul mobilierului tapitat

Industria auto din interiorul mobilierului tapitat

Stiati ca atunci cand va urcati la volanul masinii, de fapt, va asezati confortabil pe solutii tehnice, materiale si profile de inchidere de ultima generatie?

Intotdeauna m-au fascinat masinile, viteza si perspectiva din spatele volanului. Imi amintesc zilele din copilarie si drumurile cu masina la mare cu parintii. Sigur, peisajul si compania erau placute…insa adevarata placere si visul meu erau legate de condus. Ma imaginam de pe atunci la volan, parcurgand kilometrii.

Este o placere care ma insoteste in continuare zilnic si care m-a impins sa testez si sa conduc o gama larga de masini. Am testat cativa ani si senzatiile zborului cu motodeltaplanul si mai apoi ale avionului cu 2 locuri. Sunt experiente minunate, insa de baza ramane placerea condusului auto cu picioarele pe pamant sau altfel spus cu piciorul pe acceleratie!

Pentru iubitorii de masini, viteza si adrenalina ne putem intalni (de cateva ori pe luna) pe circuitele nationale sau internationale de viteza la competitiile de Endurance si Radical Cup. Participam si sustinem echipa DAO Racing ce il are ca pilot principal pe Ovidiu Dragos Argeseanu – medic, scriitor, terapeut dar si pilot de curse deja cu experienta. In luna aceasta vom fi pe 16.10.21 si 17.10.21 la cursa de Endurance alaturi de un minunat Mercedes GT4 pe circuitul Motorpark Romania.

Profile de inchidere
profile de inchidere

Industria auto aloca anual sume fabuloase de bani pentru cercetare si testare, iar de aici incolo, de aceste cercetari si testari beneficiaza mai departe si industria de mobilier tapitat.

In ultimii 10-15 ani solutiile moderne de tapiterie au migrat spectaculos din domeniul auto catre producatorii de canapele si fotolii.

Cel mai relevant exemplu il constituie profilele de inchidere folosite in interiorul scaunelor auto.

Dezvoltate si folosite initial doar pentru industria auto cu scopul de a eficientiza timpii de lucru si a reduce manopera, profilele de inchidere se regasesc acum in aproape toata gama de articole de mobilier tapitat: de la scaune, fotolii, canapele pana la paturi, banchete, sezlonguri sau grupe de colt.

In cateva cuvinte, aceste profile de inchidere constau intr-o parte care se capseaza pe schelet (oriunde avem nevoie) si o contraparte sau 2 contraparti care se cos normal, la masina de cusut, de materialul final de acoperire. Tapiterul nu are de facut decat sa clipseze contrapartea sau cele 2 contraparti de partea initiala capsata de schelet.

Cateva dintre tipurile de profile de inchidere pe care le puteti gasi la noi:

Profil simplu + contraparte;

profile de inchidere

Profil dublu + 2 contraparti;

profile de inchidere

Profil channel + contraparte;

profile de inchidere

Profil cu clipsuri + contraparte

profile de inchidere

Care sunt avantajele pe termen lung in urma utilizarii acestor profile:

profile de inchidere
profile de inchidere
profile de inchidere
  • Inchiderile vor fi mereu uniforme, curate si drepte;
  • Capsele nu vor mai fi vizibile;
  • Scheletul va fi mai usor si cu mai putine repere;
  • Pot fi create linii si modele usor de realizat pe suprafata piesei de mobilier tapitat;
  • O parte din manopera tapiterului se va transfera catre zona de croit si cusut fara a multiplica pasii si manopera deja existenta acolo;
  • Toate produsele finale vor arata la fel;
  • Profilele sunt usor de implementat si pot fi utilizate atat in productia mare sau mica de serie cat si in cazul tapiteriilor unicat.
profile de inchidere

Ai nevoie de profile, sau vrei sa afli mai multe detalii despre aceasta minunata inovatie? Contacteaza-ne si un specialist te va ajuta cu toate informatiile de care ai nevoie.

Vrei sa afli de fiecare data cand publicam articole pe teme legate de mobilierul tapitat? Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

 

Andreea Tudose
Director executiv