Masa de tapiterie – care este alegerea potrivita pentru amenajarea atelierului tau?

Esti interesat sa iti deschizi un atelier de tapiterie si vrei sa stii de ce produse ai neaparat nevoie pentru a incepe treaba? Sau a venit momentul sa iti modernizezi atelierul cu echipamente performante ce iti vor usura munca? Noi iti dam o mana pe ajutor!

Unul dintre produsele care pot face o diferenta semnificativa in ceea ce inseamna productivitatea este masa de tapiterie. Si astazi vorbim despre doua tipuri de mese de tapiterieMasa Lift si Masa Rotativa Column. Sa vedem despre ce este vorba.

Masa de tapiterie

 

6 caracteristici principale pe care le comparam la masa de tapiterie

  • In primul rand, ambele tipuri de mese sunt actionate pneumatic. Deci, indiferent de alegere, oricare dintre aceste mese pneumatice vor prelua “greul” din lucrul cu mobilierul tapitat.
  • Aici conteaza mult spatiul disponibil. Masa de tapiterie tip lift ocupa 70 x 200 iar un avantaj considerabil este faptul ca atunci cand nu este utilizata se poate plia si depozita cu usurinta. Masa rotativa Column ocupa un spatiu de 75 x 75 cm. Asa ca, din punctul nostru de vedere cel putin, este un dispozitiv de lucru adecvat indiferent de marimea atelierului de tapiterie.
  • Niciuna dintre mese nu necesita ancorare in podea, avand o greutate de aproximativ 90 kg.
  • In lucru, pozitia mesei lift poate fi ajustata doar pe verticala. Poate ajunge de la o inaltime minima de 30 cm de la sol, pana la una maxima de aproximativ 120 cm. In ceea ce priveste masa rotativa Column, pozitia zonei de fixare a piesei de mobilier tapitat poate fi ajustata pe orizontala dar si pe verticala, insa depinde si de modelul Column ales.
  • Schimbarea pozitiei piesei de mobilier tapitat la care se lucreaza trebuie realizata de fiecare data de catre tapiter. Acest lucru se realizeaza prin fortele sale proprii atunci cand este folosita masa lift. In schimb, in cazul mesei rotative Column, schimbarea pozitiei piesei de mobilier tapitat aflat in lucru se executa pneumatic, doar cu o mica sustinere din partea lucratorului.
  • Piesa de mobilier tapitat data in lucru este asezata pur si simplu pe masa Lift fara nici o alta fixare. Piesa ramane in totalitate libera. In cazul mesei Column, piesa de mobilier tapitat sau scheletul ce urmeaza a fi tapitat si finisat se fixeaza cu ajutorul a doua pistoane, pe latura scurta a scheletului. Ulterior in timpul lucrului poate fi asezata aproape in orice pozitie si rotita chiar si 360 grade, in functie de nevoile lucratorului.

 

Cum arata in actiune masa de tapiterie?

Probabil mai bine decat sa vorbim despre ele, este sa aratam concret cum functioneaza. Quarrata forniture, producatorul acestor masinarii si furnizorul nostru a avut grija de asta, creand cateva materiale video care credem noi ca sunt de ajutor.

O masa lift functioneaza asa:

Iar cu o masa rotativa column, se lucreaza astfel:

Deci, ce masa de tapiterie alegem?

Ambele tipuri de dispozitive vin in intampinarea lucratorului cu scopul de a usura si imbunatati munca acestuia. Indiferent de marimea atelierului de tapiterie sau a cifrei de afaceri rulate, cele doua tipuri de mese aduc in final reducerea timpilor de lucru. Avand niveluri de pret medii catre reduse (comparativ cu dispozitivele si utilajele din domeniu) aceste mese se pot utiliza cu succes, combinat sau individual, oferind libertate in crearea si executarea de modele tapitate deosebite, cu efort minim.

Atentie – am mentionat mai sus “combinat”. Pentru ca, pe de o parte vorbim despre alegerea tipului de masa de tapiterie potrivita pentru tipul de mobilier pe care il produci. Pe de alta, de stilul cu care te-ai obisnuit. Dar de ce nu, intr-un atelier de tapiterie bine utilat se pot regasi ambele modele, completandu-se reciproc si oferind maxima flexibilitate in abordarea oricarui proiect de tapiterie.

Important de avut in vedere – mesele de tapiterie pot fi incluse cu usurinta in toate tipurile de proiecte start-up sau fonduri nerambursabile mai mici sau mai mari.

Ai nevoie de o masa de tapiterie? Sau poate vrei sa iti innoiesti un echipament mai vechi? Nu ezita sa ne contactezi, iti stam la dispozitie cu raspunsuri la intrebarile tale!