Sa vorbim despre profile de inchidere

Sa vorbim despre profile de inchidere

Astazi vom vorbi despre profile de inchidere, solutia tehnica inovatoare ce inlocuieste cu succes fermoarul clasic sau ariciul, realizand linii de inchidere intr-adevar drepte pe toata lungimea de folosire a profilului.

 

De ce profile de inchidere?

Preluate din solutiile tehnice dezvoltate pentru industria auto, profilele de inchidere pentru tapiterii sunt utilizate in lumea larga de peste 50 de ani. Sunt o solutie tehnica inovatoare, foarte simpla si usor de implementat si utilizat.
Suntem obisnuiti si ne este mai usor din punct de vedere al costurilor sa utilizam fermoare, arici sau capse pentru inchiderile unui produs tapitat. Cel putin la prima vedere.
Cu toate acestea, chiar daca continuam sa utilizam aceste articole conventionale, profilele de inchidere ne vor duce catre creatia si executia unor modele tapitate usor de realizat, indiferent de model.

 

Ce obtinem atunci cand utilizam aceste profile de inchidere:

  • Un produs final intotdeauna curat, cu linii drepte sau curbe fara capse vizibile, si inchideri laterale complet mascate;
  • Reducere considerabila de manopera fie prin diminuarea timpilor de executie, fie prin restrangerea materialelor prime necesare in productie;
  • Extrem de usor de implementat in productie. Nu necesita nici un fel de pregatire inainte. Doar testare direct pe produs.
  • Mutarea unor actiuni din zona de tapitare, in zona de croit si cusut, ceea ce va duce in perspectiva catre curatarea/corectarea tiparelor/sabloanelor de croire.

De ce?

Principiul general de utilizare al acestor profile este urmatorul: o parte/un profil se capseaza de scheletul produsului iar cealalta/celelalte parti/contraparti se cos la masina normala de cusut de materialul final de acoperire. La final tapiterul, nu are de facut decat sa clipseze partile unele in altele. Simplu, nu? Mai mult, coaserea acestor profile se realizeaza la masina normala de cusut si nu necesita dispozitive speciale de coasere.
Prin urmare, daca materialele croite au diferente sau mici erori de taiere, atunci vor avea nevoie de corectii deoarece, la final, aceste profile nu se vor aseza corespunzator, vor face cute sau creturi neadecvate.

 

Tipuri de profile de inchidere:

Profil channel + contraparte cheder cu fusta

profile de inchidere

Profil simplu + contraparte profil banda

profile de inchidere

Profil dublu + doua contraparti profil banda

profile de inchidere

Profil banda cu clipsuri + contraparte cheder cu fusta

profile de inchidere

Cu ajutorul acestor profile de inchidere poti crea modele tapitate fara efort si fara… capse vizibile. Modelele prezentate in acest articol le poti gasi la noi. Daca ai nevoie de mai multe informatii contacteaza un specialist Rofraco International. Iti stam la dispozitie cu raspunsuri la intrebarile tale!

Vrei sa fii la curent cu toate noutatile din domeniu? Atunci aboneaza-te la newsletterul nostru!