Produse de care ai nevoie in productia mobilierului tapitat

Lucrezi in productia mobilierului tapitat sau pur si simplu esti interesat de acest domeniu? Afla din articolul nostru care sunt produsele esentiale de care ai nevoie pentru a produce canapele, fotolii sau orice tip de mobilier tapitat confortabile si durabile:

1. Mecanisme de extensie

Potrivite pentru intreaga gama de canapele extensibile. Aceste mecanisme au fost create pentru a putea fi usor de adaptat la diverse modele de canapele extensibile si pentru a obtine intodeauna un pat confortabil ce poate fi utilizat ocazional. Pentru a vedea toate modelele, dimensiunile si detaliile tehnice consultati pagina producatorului.

2. Balamale multifunctionale

Mecanisme multifunctionale pentru modele de fotolii sau canapele cu locuri de relaxare. Manuale sau electrice, cu un motor sau mai multe, cu sustinere lombara sau optiune pentru ridicare sezut, aceste mecanisme sunt expresia moderna a confortului si a relaxarii in orice spatiu. Pentru a vedea intreaga gama de modele consultati pagina producatorului.

3. Arcuri sinusoidale si cleme de prindere

Arcurile sinusoidale confectionate din sarma de calitate, la dimensiunea si forma corespunzatoare si montate corect pe schelet, sunt primele materiale de care ai nevoie pentru realizarea unui sezut confortabil, elastic si cu buna rezistenta in timp. Mai multe informatii despre arcurile sinusoidale si clemele de prindere pentru ele gasiti in articolul nostru.

4. Chinga elastica si rigida

Sunt utilizate pentru productia mobilierului tapitat si se aplica pe ambele sensuri prin capsare directa pe rama de lemn sau de metal. Au grade diferite de elasticitate in functie de zona unde urmeaza a fi aplicat. Descopera cele 3 modele de chinga pentru tapiterii si caracteristicile lor aici.

5. Materiale netesute si intertesute

 • TNT-ul este un material netesut, inlocuitor de panza sau stofa, utilizat ca strat intermediar in interiorul pieselor de mobilier tapitat.
 • Fibertex este un material intertesut deosebit de rezistent, nu se rupe si nu se scamoseaza. Inlocuieste materialul de acoperire (panza, stofa, piele ecologica sau piele naturala) pentru o reducere a costurilor de productie.
 • Vellutino este utilizat pentru captusit canapele in cazul unor huse complet detasabile. Ariciul se prinde foarte bine de acest material, produs special pt acest scop. Este un material de diverse culori si are un suport de burete de diferite grosimi.

6. Chedere rotunde si profilate

Se aplica pe marginea pernelor de sezut/spatar sau a pernutelor ornamentale, prin coasere in materialul final de acoperire.Pentru a vedea toata gama de produse consultati www.oke.de sau solicitati catalogul producatorului.

7. Profile de inchidere

Solutia tehnica inovatoare ce inlocuieste cu succes fermoarul clasic sau ariciul, realizand linii de inchidere intr-adevar drepte pe toata lungimea de folosire a profilului. Sunt foarte usor de utilizat si permit realizarea unor inchideri fara capse vizibile a materialului de acoperire. Mai multe detalii gasiti in articolul nostru.

8. Tetiere si articulatii reglabile

 • Tetierele reglabile sunt balamale pentru tapiteria din zona de sustinere a capului. Tapiteria se construieste pe partea superioara a tetierei, iar partea inferioara ramane vizibila gen tetiera auto.
 • Articulatiile reglabile sunt balamale cu mai multe pozitii, utilizate in diferite zone ale canapelei si fotoliului. Tapiteria se construieste astfel incat sa imbrace integral aceste balamale.

9. Miezuri elastice

Se aplica in productia mobilierului tapitat – canapele si fotolii, scaune de birou, scaune auto, tapiterie iahturi, saltele rulote. Disponibile in mai multe solutii constructive si dimensiuni, aceste materiale confera produsului finit caracteristici de performanta, confort absolut si rezistenta in timp. Cele mai utilizate sunt miezurile elastice standard, cu/fara rama, disponibile la dimensiunile solicitate de client.

10. Sisteme de capitonare tapiterii

Sunt solutii noi, moderne, eficiente de capitonare, care aduc viteza, precizie si siguranta in executie. Poate fi utilizat pe toate structurile de tapiterie, fie ca sunt cu arcuri sinusoidale sau chinga rigida, pe miezuri elastice sau burete simplu. Le puteti folosi la sezuturi, spatare, canapele, fotolii, scaune capitonate, tabureti, tablii de pat, panouri capitonate diverse. Sau in varianta scurta, pentru orice tip de produs ce implica capitonare.

11. Alte materiale si accesorii de care ai nevoie in productia mobilierului tapitat

 • Ata de cusut subtire pentru cusaturi interne sau groasa pentru pas ornamental exterior.
 • Ace drepte sau curbe de lungimi si modele diverse pentru utilizari manuale.
 • Picioruse de plastic triunghiulare, rotunde cu cep sau fara cep, diverse inaltimi.
 • Elemente de cuplare metalice sau plastic, vizibile sau care se pot ascunde.
 • Fermoare la metraj si cursorii aferenti, in culori si grosimi diverse.
 • Arici (Velcro) in culori si latimi diverse.
 • Benzi metalice decorative.

productia mobilierului tapitat

Poti gasi produsele prezentate in acest material chiar la noi. Daca ai nevoie de indrumare in alegerea materialelor potrivite atelierului tau de productie, nu ezita sa iei legatura cu un specialist Rofraco International. Iti stam la dispozitie cu raspunsuri la intrebarile tale!